9 Kasım 2013 Cumartesi

AK Parti'ye karşı DP formülü

AK Parti'ye karşı DP formülü

ÖMER ŞAHİN

Ankara'da AK Parti'ye karşı DP formülü konuşuluyor. AK Parti'nin adayı olması beklenen Melih Gökçek'in 'belalısı' Mansur Yavaş ve Turgut Altınok DP yolunda.
Mansur Yavaş
MANSUR YAVAŞ
Yerel seçimler yaklaşırken siyasette ilginç gelişmeler oluyor. Uzun zamandır sesi çıkmayan Demokrat Parti (DP), partilerinden ‘dışlanan’ ve ‘küskün’ isimlerin yeni adresi olma yolunda. 
İlk adım Ankara’da atılıyor. AK Parti ’nin adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Melih Gökçek’in iki ‘belalısı’ Mansur Yavaş ve Turgut Altınok Demokrat Parti yolunda. 
Mansur Yavaş’ın büyükşehirden, Altınok’un da Keçiören’den aday olacağı söyleniyor.
Ankara’dan sonra sıra diğer kentlerde. 
‘Kürtçe afiş’ yüzünden MHP ’den kopan MHP’li Fethiye Belediye Başkanı’nın da Demokrat Parti’den aday olması bekleniyor. 
Demokrat Parti’nin listesinde Samandağ’ın ÖDP’li Belediye Başkanı da bulunuyor. 
Ankara’da Melih Gökçek’e karşı ‘kutsal ittifak’ işbaşında. 
MHP’nin aday göstermediği iki isim Demokrat Parti yolunda. 
MHP, Yavaş’ı da Altınok’u da aday göstermedi. Melih Gökçek’le araları kötü olan her iki ismin Demokrat Parti’den aday olmaları için yapılan görüşmeler olumlu sonuçlanmak üzere. 
Her iki ismin de Gökçek’in adaylığının resmileşmesini beklediği öğrenildi. 
Demokrat Parti yetkilileri ‘Yavaş-Altınok’ formülünden umutlu. 
TURGUT ALTINOK
Kurban Bayramı’nı Kürtçe kutlayan afiş astığı için MHP’den istifa etmek zorunda kalan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi’nin Demokrat Parti’den aday olması büyük oranda kesinleşti. ÖDP’li Hatay Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’in de Demokrat Parti’den aday olacağı söyleniyor. 
Erdoğan sonrasını bekliyor 
Yerel seçimler için ‘küskün’lere kucak açan Demokrat Parti’nin asıl hedefi 2014 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri. Demokrat Parti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın muhtemel cumhurbaşkanlığı sonrası AK Parti’de yaşanabilecek gelişmeleri bekliyor. AK Parti’den muhtemel kopuşlar olacağını düşünen Demokrat Parti, Meclis’e girmeyi hedefliyor. 
Genel merkez AVM oluyor
Türkiye ’nin 65 ilinde örgütlü olduğu öğrenilen Demokrat Parti finansman sorununa da çare buldu. Demokrat Parti, genel merkez olarak Turgut Özal’la özdeşleşmiş binayı kullanıyor. 
Dışişleri Bakanlığı’nın bitişiğinde otoparkı da olan binanın rant değeri oldukça yüksek. 
Demokrat Parti, bina ve arsayı önce kat karşılığı satmayı düşünüyor. 
Bu konuda ilerlemeler sağlandığı gelen bilgiler arasında. 
Demokrat Parti Genel Merkezi ve arsa satışı yapılırsa yerine ne yapılacağı da belli. Parti genel merkezinin yerinde AVM ve rezidansı olan iş kuleleri yükselecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder