2 Aralık 2013 Pazartesi

ADAY OLAN BAKANLAR İSTİFA ETMEK ZORUNDADIR!..

2 Aralık 2013 Pazartesi

HAKSIZ BİR KARAR VE KAMU VİCDANINDA İNFİAL!..

DEMOKRAT PARTİ 
KAYSERİ İL BAŞKANLIĞI BASIN BÜLTENİ
YSK (Yüksek ((!)) Seçim Kurulu) YANLIŞ YOLDA. ADAY OLAN BAKANLARIN İSTİFA ETMESİ DEMOKRASİ, EŞİTLİK İLKESİ ADALET VE HUKUK’UN GEREĞİDİR VE ZORUNLUDUR. YÜKSEK SEÇİM KURULU BU HATASINDAN DERHAL DÖNMELİ VE DERHAL “TASHİH-İ KARAR” CİHETİNE GİTMELİDİR. 
AKSİ TAKDİRDE BU SEÇİMLER EVRENSEL HUKUKUN ADALET KARİNESİ, EŞİTLİK İLKESİ VE DEMOKRASİYE AYKIRI OLUR!..
Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal; Yüksek Seçim Kurulu’nun ‘Esas itibarıyla kendileri de kesinlikle bir “kamu görevlisi” olan Bakanların, diğer kamu görevlileri gibi görevlerinden istifa etmesine gerek yok’ kararını, “YSK’nın verdiği bu karar çok yanlış, Anayasa’nın eşitlik ilkesi, adalet ve hukuka aykırı… ” diye yorumladı.
YSK YANLIŞ YOLDA!..
Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal; “Bize göre YSK’nın kararı çok yanlış. Hukuki olmaktan uzak ve açıkça ifade etmek gerekir ki: Geleneklere aykırı, teamüllere ters, ahlâki ve hukuki olmaktan çok uzak.  Zira Milletvekili, görevini yaparken icrai güç (Devlet erki, imkân ve kaynaklarını) kullanmıyor.
HAKKANİYET İLKESİ ZEDELENMNİŞ, 
HUKUK RENCİDE EDİLMİŞ VE YEREL SEÇİMLERE ŞAİBE BULAŞMIŞTIR!..
Oysa Bakanlar kamu erkini çok geniş bir alan ve anlamda, fiilen, şahsen ve adeta “müdebbir bir tüccar gibi” kullanmaktadırlar. Dolayısıyla bu karar Demokrasiye şaibe bulaştırmış, gölge düşürmüş, hukuku rencide etmiş ve hakkaniyet ilkesini darbelemiştir.” diyerek tepki gösterdi..
TASHİH-İ KARAR ŞARTTIR…
Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal devamla: “Bu kararın hem yadırgatıcı hem de oldukça düşündürücü; YSK kararlarına karşı itiraz ve temyiz imkânı da bulunmadığından dolayı; Türk hukuk sistemine ve seçimlerde uygulanması zorunlu “eşitlik ve adalet, hakkaniyet” ilkesine aykırı biçimde çıkan bu karar;, Türkiye’de yargının, hem de yüksek yargının ne noktaya geldiğinin açık delili ve göstergesidir” ifadesinde bulundu.
GELENEK, GERÇEK VE TEAMÜL
Özbakkal, “Bakanlıklar kamu hizmeti verirler. Bu nedenle bakanlar da, fiilen hizmet veren memurlar ve müstahdemler ile aynı statüye tabii olup, aday olduklarında; Görevlerinden istifa etmeye mecburdurlar. Bunun aksi düşünülemez ve aksine karar da verilemez. Yarım asırlık gelenek de, gerçek de olması gereken de böyledir. Teamül budur.
Kaldı ki; Eğer bir oda başkanı, kulüp başkanı, devlet memuru, öğretmen, okul müdürü, vali, vali yardımcısı istifa ederek seçime giriyorsa, bakanların da şüphesiz istifa etmesi gerekir.
Belki AKP kendi iç bünyesinde bunu değerlendirip bakanları istifa ettirebilir ama YSK’nın bu kararı bir hukuk garabetidir. Daha da açık söylemek gerekirse: Tam bir hukuk cinayetidir.
Bu seçimde bakanların istifa etmeden seçimlerde avantaj sağlaması, demokrasiye leke sürmüş, adaleti gölgelemiş, hukuku yaralamış ve seçim sürecine şaibe bulaştırmıştır.” dedi.
(Kayseri, 01.12.2013 – İHA)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder