15 Kasım 2013 Cuma

Demokrat Parti’nin yeniden milletle kucaklaşıp iktidarı yakalama sesi olacaktır.

GENÇ LİDER, GENÇ SİYASET, GENÇ KADRO, GENÇ DEMOKRATLAR.. 
Genel Başkan Uysal, Aydın İl Kongresinde konuştu:
“Demokrat Parti Olarak Bizim Önceliğimiz, Türk Milletinin Önceliğidir.” 
(DP Basın Merkezi- 09 Kasım 2013)- Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Aydın İl Kongresinde yaptığı konuşmada, Şehit Başbakan Adnan Menderes üzerinden siyaset yapanların olduğunu belirtti ve “ Demokrat Parti olarak bizim önceliğimiz Türk Milletinin önceliğidir.” dedi
Kongrenin Divan Başkanlığını, Genel Başkan Yardımcısı Haydar Altıntaş yaptı. Kongre salonuna sığmayan partililer, bir çok partili konuşmaları salonun dışında ve merdivenlerde dinledi.
“Demokrat görünenlerin Menderes’i ağızlarına almaya hakkı yoktur.”
Şehit Başbakan Demokrat Parti’nin İlk Genel Başkanı olan Adnan Menderes’in memleketi olması bakımından Aydın’ın demokrasi tarihinde önemli bir yeri olduğunu belirten Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal konuşmasına şöyle devam etti:
“Demokrat Partinin çok büyük bir camiadır. Bugün de vazifemiz Menderes’in Demirel’in ve Özal’ın yaptıklarıdır. Bu inanç ve gururla milletimizin önüne çıkıyoruz. Türk’ün 300 yıllık gerilemesini toprağa gömerek, Anadolu ve Trakya coğrafyasında 800 bin kilometre kare alana, bir sığınma yuvası olarak sahip çıkarak, Genç Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak nasıl varlık irademizi koyduysak bugün de aynı inanç ve kararlılıktayız. 
Demokrat Parti olarak bizim önceliğimiz önce milletin önceliğidir. Milletin içinde olmadığı hiçbir projeye taraf olmadık. Milletin içinde olmadığı hiçbir politikaya sahip olmadık. Dün olduğu gibi bugün de tüm yön levhalarımız millete doğrudur. Demokrasinin anlamını biliyoruz. Hakimiyetin milletimizde olduğunun bilincindeyiz. Vasıfları demokrat olan bir parti olarak başka bir önceliğimiz yok. Demokrat görünenlerin aksine, demokrasiyi Türkiye’de milli güvenliğimizin şemsiyesi olarak görüyoruz. Milleti birbirine kırdırmadan çözüm yolları geliştiriyoruz. Demokrat görünenlerin Menderes’i ağızlarına almaya hakkı yoktur. Bize bırakılan emaneti layıkıyla temsil etmeye çalışıyoruz” 
Aydın İl Başkanı Serhat Emanet de kongrede yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Bugün burada, bu coşkulu salonda icra ettiğimiz sadece Demokrat Parti Aydın İl kongresi değildir. Bu gün Zeybeğimiz, Rahmetli Aydın Menderesimizin yaşadığı topraklarda Demokrat Parti’nin yıllardır kalesi olan güzel Aydınımızda birilerinn yok olmaya mahkum ettiği partimizi yeniden, bu millete hizmet destanını yazmaya hazır olduğumuzu ve yeni süvarisi Genel Başkanımız Gültekin Uysal ile Kıratı şahlandırdığımızı, artık bu salondan çıkıp Aydın’ın en uzak noktalarına kadar demokratların yeniden var olduğunu göstereceğimiz bir diriliş toplantısını icra ediyoruz.
Görev şahsıma tevdi edilir edilmez süratle dava arkadaşlarımla kapanan parti binamızı yeniden açtık. Yaklaşan yerel seçimler öncesi hem eksik kalan ilçe kongrelerimizi yaptık hem yerel seçimlerin alt yapısını oluşturduk. Demokratlar sahipsiz bırakılmış, umudu çalınmış, oyları birilerinin payandası yapılmış. Demokratlara ‘bizim partimiz nasılsa kazanamaz denilip’ oyları bir yerlere ipotek edilmiş, her seçim döneminde iktidarı, ana muhalefeti, yavru muhalefeti oy kaygısı ile içimizdeki ayrılıkları budamış, yeri gelmiş ‘Menderes ve Özal’ın devamıyız’ demişler, işleri bitince kendinden öncekileri kökten yok saymışlar. Ama biz inançlı demokratlar biliyoruz ki ne kadar üzerimizden nemalanırsa nemalansınlar, ne kadar bizi yok saymaya çalışırlarsa çalışsınlar bu Demokrat Parti asla ve asla sahipsiz kalmayacaktır. Bu davaya inananlar biliyor ki bu davanın kuruluş temelinde dua vardır, hayır vardır, hizmet vardır, milletin alın terinin karşılığı nasırlı ellerin hakkı vardır.
İşte bu gün burada davanın sahibi Türkiye’de genel başkanımız sayın Gültekin Uysal, Aydın’da onun temsilcleri bizler tüm demokratlara; büyük ve güçlü Türkiye idealine inanmış aziz milletimze sesleniyoruz. Kuruluşumuzdan, iktidarımıza, iktidardan muhalefet yaptığımız döneme muhalefetten yok edilmeye çalıştığımız atmosfere ve bu günden itibaren yeniden ayağa kalkarak 1946’dan bu yana bu millete kilim dokur gbi kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi dokuduk. Bu millete hizmet etmekten başka utanılacak hiçbir şey yapmadık. Bu günden sonra da yine hizmet etmekten başka bir şey yapmayacağız. Sesimiz kardeşliğin, muhabbetin, milli vicdanın, milli ruhun, milli kimliğin sesi olacaktır. Hizmet sesimiz, efelerin, zeybeklerin, yörüklerin, seymenlerin, dadaşların sesi olacaktır. Hizmet sesimiz Şeyh Edebali’nin, Hoca Ahmet Yesevi’nin Mevlana’nın, Hacı Bektaş Veli’nin, Yunus’un, Pir Sultan Abdal’ın sesi olacaktır. Bu ses öyle güçlü bir ses olacaktır ki, Demokrat Parti’nin yeniden milletle kucaklaşıp iktidarı yakalama sesi olacaktır.”
Kongre yapılan oylamada, Aydın İl Başkanı Serhat Emanet güven tazeledi.
DP BASIN // 9 Kasım 2013 Cumartesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder